Friday, 16 November 2012

ALLAH knows best..!


Assalamualaikum.

Alhamdulilah,aku baru je habis mid sem exam. Errr,boleh jawab ke tak? InsyaAllah, dah buat yang terbaik,so tawakkal je sekarang. Okeh? :)

For sure, I hardly online nowadays. Bukan sebab aku tak dapat internet connection, but because I refrain myself from doing it. Korang tengok ek, bila bukak internet berapa lama time yang korang consume? Of course 1 to 2 hours kan. Itu pon dah kira baik coz certain people they do their revision in front of their lappy with facebook logged in. Revisionnn la sangat kan? *Ok fineee, aku cakap kat diri sendiri..hehe.. =P *


Lupakan. Hurm,minggu ni aku agak busy. Eh,tak tak. Sangat busy. (-_-') Berkejar ke sana sini nak siapkan assignment yang ibarat cendawan tumbuh lepas hujan. And what I want to tell you is, being a law student is not as simple as you might think.

Yeah. I can't stop thinking ~

Tapi, yang bestnya pasal minggu ni bila aku bekesempatan singgah kat masjid Shah Alam malam Maal hijrah baru2 ni dengan kengkawan. Baca doa akhir tahun, doa awal tahun sama2, sembahyang jemaah ramai2. Alhamdulilah, syukur sangat2 bila dapat kawan2 yang sentiasa ingatkan aku perkara2 yang kadang2 aku sendiri terlepas pandang. Tapi,cikgu aku dulu pernah cakap, salah satu cara Allah tunjuk yang Dia sayangkan kita adalah dengan kurniakan kita kawan2 yang baik. Alhamdulilah. Sayang korang la!





Sebenarnya aku boleh sampai kat sana pun sebab nak temankan adek Biha aku tu. Dia ada program kat sana malam tu. Jadi, sementara aku tunggu dia lepas Isyak tu, aku sempat la dapat anak2 angkat baru. Huhu. Yela, kalau dah nama pun “mimie”, so memang pantang sikit tengok budak2 ni dan dalam masa beberapa minit je, kitorang dah boleh kamcing. (^_^)
Ehem.. Ada ciri2 ibu penyayang tak? =P
Waaah, saya teruja bila mereka teruja! (^^,)
Abg Long, Abg Ngah,Abg Cik..Nanti kita main lagi yek.. :)
Berbalik pada topik maal hijrah, aku yakin semua orang mesti ada azam masing2 kan? Tak kisah la even guna azam yang sama tiap2 tahun sekalipun. Boleh dikatakan kebanyakan daripada kita yang bercita-cita nak berubah jadi seseorang lebih baik suatu hari nanti. Well, aku pun sama. I'm not perfect either. But I'm trying to be one. 

Orang pernah tanya aku, kenapa aku tak pernah tulis pasal personal life aku dalam blog ni. Nak tergelak pulak aku dengar. Well sygs, personal is personal. Aku pun segan nak merepek repek dalam blog ni pasal personal life aku. Takda apa pun yang menarik.

Cukup la korang tawu, aku bahagia dengan hidup aku, ada famili yg supportive,ada kengkawan yang gojes dan ye, aku lebih selesa takda ikatan dengan sapa2 buat masa sekarang sampai la satu masa yang akan diberitahu nanti. Ececeh..bunyi cam hang ni hottt sangat je mimi..HAHA. Eh jap2. Apesal bunyi cam orang baru lepas frust je ni..?? (O_o) Haaa,sudah. Jangan jaga tepi tudung orang~

Tapi tak kesah la apa sekalipun,just bear in mind that Allah knows what's best for us. Kadang2 ada orang meraung2 bila terpaksa berpisah dengan seseorang yang dia sayang, tapi sebenarnya Allah nak kuatkan kembali hati kita. Kita tak sedar hati jadi lemah dan sakit sepanjang kita berhubungan tanpa ikatan yang halal. Waalahualam. 


** Err,tak berani nak cakap lebih2 coz aku sure lepas ni aku akan dihujani dengan beribu2 soalan. Huhu. Ok guys,enjoy your holidays dan moga dipermudahkan segala urusan. (n_n)



✿✿ Ya ALLAH.. jika Kau tidak memberikan seseorang yang aku IMPIKAN, cukuplah Kau menghadirkan SESEORANG yang MENGIMPIKAN aku. Ameen.  ✿✿

5 comments:

Shoutul Humaira' said...

jiwang la kak mimie nie

mimie perla ~ said...

errr..jiwang ek? huhu..

Zakwan said...

Ustazah Mimie Perla, jangan jiwang jiwang. hahaha.

mimie perla ~ said...

hahaha..ustaz zakwan fernando jose,suka ati saya la..heee.. =P

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥