Saturday, 24 March 2012

Kucing pun nak takut.... tah hape-hape jek... (>_<)





Eh, kenapa awak takut kucing??

Kucing je pun,bukannya ular..

Ingat cumel la takut kucing?? 

**Mrs XX ( Bukan nama sebenar ) = For me there's no reason for us to freak out when it comes to KUCING. I've stumbled upon a Facebook group call "Kami Takut Kucing (Felinophobia)" just now. Group for those yang takut kucing dan ada fobia pada kucing. Hahaha lawak pulak bila fikir balik, kenapa diorang takut dengan kucing yea. Kucing dah la comel, berbulu, tak makan orang lepas tu kucing boleh dipegang tak macam anjing hehehe. 


Perggghhh..panassss je aku dengar kalau orang cakap camtu kat insan2 yang takut kucing ni,termasuklah aku sekali sebenarnya..huhu..Tolong ek, aku dah bosan jawab soalan "kenapa takut kucing??"  (-_-) .. Ye,aku tau ramai orang pelik bila ada jugak sesetengah orang yang takut binatang yang secumel dan semanja kucing tu..tapi nak buat macam mana..aku tak mintak dilahirkan sebegini, tawu? huhu..


Wane pink dia tu masih belum mampu mencairkan hati aku..huuu..

Menurut apa yang aku dapat dari pakcik Google, penyakit takut kucing ni orang panggil Felinophobia or Ailurophobia...Tapi, tak kesah la panggil apa sekalipun, tapi jangan la sampai kutuk golongan2 seperti kami ni kaw2 punye..Tahu la awak tu tak takut kucing, beratus2 ekor bela kat rumah, tapi come on la..setiap orang ada kelemahan,kan? Bukannya aku nak sangat takut dengan kucing tu, cuma kucing tu je yang tak reti2 takut ngan aku..wuuu..

Tapi SUMPAH, penat kot hidup dalam ketakutan..dari zaman aku sekolah rendah sampai la habis STPM, aku asyik lari dari kucing jek..pantang nampak, lajuuu je aku pusing jalan lain..penat pun tak kesah dah, asal jangan bertembung..Kalau kat Dewan Makan tu, jangan cakap la.. kalau tak duduk bersila atas kerusi tuh,bukan mimie la namanya..heeee.. =P Sebut je, benda apa yang aku tak pernah buat semata2 sebab terlalu takut dengan kucing ni..

--> Panjat kerusi kat kantin time rehat ,aku dah pernah..

--> Lari sembunyi belakang orang lain semata2 sebab terkejut kucing jalan bawah meja..pun aku dah pernah.. 

--> Bangun n lari pi tempat lain time exam pun, aku dah pernah..

 --> Sanggup berjam2 tak keluar toilet just sebab nampak kucing ada kat luar pun aku pernah..

--> Jerit terkejut tu tak payah cakap laa...beratus ribu kali dah aku buat.. (-.-)



 So,KESIMPULANNYA...aku bukan saja2 buat2 takut kucing tapi aku betul takut dengan kucing tu..apa yang aku dapat dengan buat benda2 memalukan aku jugak nanti..kan? 20 tahun aku kot hidup kat dunia ni, tapi sekali pun aku tak pernah sentuh kucing ,apa tah lagi nak belai.. Memang tak la..huhu..

Tapi apa pun, aku akan pastikan..satu hari nanti, aku akan berani jugak pegang kucing tu..Tu AZAM aku.. Tak kisah la 5 tahun lagi ke,10 tahun lagi, 20 tahun lagi ke..Better late than NEVER,rite?? (^_^)

Untuk memudahkan lagi aku tunaikan azam aku ni,aku harap Allah akan kurniakankan aku pasangan hidup yang tak takut kucing satu hari nanti..takda la sampai tahap obses, cukup sekadar tak takut..** Uit, jangan ingat laki semua laki berani pegang kucing,ok? =D **



 

20 comments:

shazwani saari said...

bersila time mkn dkt kantin~
pastu grab baju skolah org, nasib baek x terkoyak kan mimie.. hihi :P

ct nyssa said...

ala, siannya mimi nk kna menjawab soklan depa yg tny cmtuh.. sabar ja la ea mie.. tentang azam tuh, I know U can do it.. ^____^

noor amila said...

mimi sama lah kita..huhu nak azam gak ahh

Zamani said...

Salam~ Zam tumpang blogwalking kat sini :)

haha.. same macam adik perempuan Zam! sbb takutkan kucing, dia sanggup kurungkan diri dalam bilik

kiki said...

eh kejap, dkt skolah dlu igt tak time kelas english form 5? awak smpai panjat kerusi kan nmpk kucing. keke

mimie perla ~ said...

shhhhh..diam la..maluuu la mimie..haha.. =P
tapi,bru nak terkoyak kan?? tak terkoyak btul2 lagi,kan?? huhu..

mimie perla ~ said...

waaaa...thanxx akak..terasa besemangat gle ni..go mimie!! haha..

mimie perla ~ said...

haha..jum akak..kita azam sama2.. =D

mimie perla ~ said...

wsalam.. =) jemput2..

eh,yeke..jmpa gak geng akhirnya..haha..kim salam kat adek ye.. =D

mimie perla ~ said...

alaaaa...jangan la ckp kat sini,awak..maluuuuuu la kite..haha..tapi,nseb bek kite pnjat krusi,kalu panjat meja,cmne?? heee.. =P

luqman zakaria said...

heheh..kelakar la mimi nih.,,anyway..nice blog..arep follow~

mimie perla ~ said...

kelakar??huhu..neway,mekaseh.. =D

Mr.She said...

hewhew. part yg time exam tu, cam mnarik je.. ape la gamaknye respon pengawas exam time tu kn? :P

FarahNazurah said...

sangat best kalau bagi kucing kat orang yg macam awak. melompat/menjerit semua ada. hahaha. lawak lawak :D

mimie perla ~ said...

haha..kebetulan pengawas time exam tu cegu mimi jgak..so,dia dah taw yg mmg mimi takot kucing..so,tade hal la..haha.. =P

mimie perla ~ said...

erk..sampai ati nak buat cmtu...wuuuuuuu...

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam..nice blog..follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

mimie perla ~ said...

wsalam..thanxx dear.. =)
done~

aisyah humaira' said...

ditag !

http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/04/contest-blog-comel-oh-seem-by.html

Abstract of Life said...

sme!!! kite takut kucing!! wuwuwu

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥