Saturday, 5 May 2012

Budak2 kan tak pandai menipu.. =P

Waaaaa...Bekuron aku tak update benda alah ni..busy kot lately..Tapi alhamdulilah, ayah aku dah makin sehat sekarang..Thanks guys yang sudi luangkan masa mai melawat kat hospital aritu..teharuuu sangat.. (^_^) So,sekarang aku busy dengan kerja aku yang bertangguh kat tempat kerja tuh..Yela,aku ambik cuti seminggu,mau keja tak banyak,,err..letih weyh..TAPI kan..hahaha..ada benda yang dah buat kepala aku yang berat tetiba jadi ringan dan buat aku macam terawang-awang gitu..ngeee.. =P

Back to the topic.. Nak tau sebab apa aku hepi sangat? Haha..Ok,camni kesahnya..
Pada suatu hari yang sungguh indah..hoho~ (^^,) time aku tengah bagi anak2 murid aku rehat,aku duduk teman diorang makan sekali..Tetiba..

Nana : Ustazah2..

Aku : Ye Nana..

Nana : Erm,ustazah tengah diet ke sekarang??

Aku : Aik, macam mana awak tahu?? **pelik**

Nana : Takdak la..saya tengok ustazah makin SLIM la sekarang..

Aku : SPEECHLESS jap ~~ (0_0) Tapi,hakikatnya.. WOW!! Nak je aku melompat sampai ke bumbung coz teruja sangatttt..tapi mana boleh..dak2 ada kat situ..maluuu arr aku nanti..heee..tapi, tak sangka ada jugak orang yang perasan aku tengah diet..SUKE2! haha.. ( mood gedik) =P Anyway, thanxx nana! Ustazah sayangggg awak..haha..



Ok, terus terang cakap,aku memang on diet pun sekarang..huhu..

Tapi,serius ooo,aku dah tak makan tengah2 malam yang macam aku selalu sangat buat sebelum ni.. Nasi pun aku dah buat macam tak berapa nak kenal.. Tapi tak tau la berapa lama sangat aku boleh bertahan hidup camni..wuuu..

Aku dah agak dah mesti hampa semua akan cakap camni..”Alaaa mimie..Jangan caya sangat cakap budak2 tu..depa memang pandai bab2 nak bodek ni..”

 Ermm,betul jugak kan..tapi,jap2..BUKAN KE BUDAK2 TAK PANDAI MENIPU?? Or erti kata lain, jujur..  

✿♡✿¯`•.¸✿♡✿¯`•.¸✿♡✿¯`•.¸✿♡✿¯`•.¸✿♡✿¯`•.¸✿♡✿¯`•.¸¯`•
Tetiba aku teringat something..benda ni jadi time aku habis mengajar kelas malam..Nak dijadikan cerita, malam tu ada 2 orang student baru..tapi,dua2 bukan kelas aku..Diorang kelas yang satu lagi..

Dan macam biasa la, sebelum budak2 tu balik, mesti masing2 akan serbu nak mai salam dulu kan..So,budak baru tu pun mai la nak salam dengan aku..Dia senyum,aku senyum la balik..Tetiba, lepas dia salam..dia langut tengok aku..

Aini : Ustazah ni comel la..

Aku : haaa?

Aini : Baju cantik..kain cantik..ustazah ni comel la..*senyum*

Aku : ??????


Perrrggghhhh.. Lomah lutut den dongar.. (0_0) Ok..Walaupun aku rasa benda yang dia cakap tu tak betul  pun, tapi aku tetap jugak rasa macam nak meletooop muka ni time dengar dia cakap camtu..haha..

Mungkin prinsip budak tu camni kot..

SOMETIMES WE HAVE TO LIE TO MAKE SOMEONE SMILE …

** Aku agak jela kan..huhu..

Tapi..tak kesah la kan..macam sekali pun paras rupa seseorang tu sebab..wanita yang cantik akhlaknya, maka cantiklah luarannya..

Tak guna mempunyai wajah seindah bidadari kerana satu hari nanti, kita tetap akan jadi tengkorak yang menakutkan..

Ye, memang Allah sukakan kecantikan, tetapi, biarlah cantik itu kerana Allah, dan definisi cantik itu juga perlu sesuai dengan Islam..wallahualam.. (◕‿◕)



 

8 comments:

ct nyssa said...

awak mmg comel pun deq. . ^___^

mimie perla ~ said...

huhu..pandai akak wat mimi blushing.. =P neway,thanxx akak..tak kesah la comey ke x,tetap adek akak jugak.. =)

ct nyssa said...

hehe,, mesti tgh blushing an. . ^^
sama2 deq..betul tuh..hoho~

uncHa said...

nice entry :)

mimie perla ~ said...

mekaseh awak.. =)

dapurCikWan said...

setuju. budak2 memang tak pandai menipu.. ;)

mimie perla ~ said...

sokong! huhu.. =P

mimie perla ~ said...

sokong! huhu.. =P

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥