Monday, 6 February 2012

BERSYUKUR itu lebih baik.. =)

Assalamualaikum..Holla random visitors sekalian..(^_^)

Err..terlebih rajin pulak aku minggu ni sampai ter'update' dua kali..huhu..Tapi,masa tengah ralit blogwalking tadi,ale2 terjumpa la blog someone ni..and tajuk entry dia pulak bunyi macam best..So,spend time jap baca entry dia tu..Cuba korang try baca.. =)


So,any comments?? haha..terkedu kot aku baca apa yang dia tulis and seriously apa yang dia cakap,99% betul.. (^_^) tapi,yang palinggggg2 aku setuju,no 9..


Jangan sesekali bandingkan seseorang perempuan tu dengan perempuan yang lain lagi2 ex awek korang...Perrrgghh..sumpah,terasa kot..dah la hati perempuan ni senipis kulit bawang * hati aku jela..hati perempuan lain aku tak tau.. =P * Yela..korang bayangkan kalau tiba2 ada member laki or suami korang compare korang dengan Neelofa..tak haru ke??


Neelofa

Seriously,dia sangat GOJES..

Alaaa..kalau korang tanya kat aku pun,aku cakap Lofa ni cun melecun..tapi,takyah la sampai korang nak expect lebih2 dari awek or isteri korang tu..Terima la dia seadanya..okay boys? =)
Apa pun,sebelum aku tamatkan enrty ni,nak ambik masa sikit nak ingatkan lelaki2 kat luar sana tuh,jangan selalu sangat tinggikan suara dengan orang perempuan dan tolong jangan sentuh mengenai fizikal perempuan sebab kitorang sangat2 tak suka..


sama la kita... =(

dan selalunya perempuan akan tarik muncung camni kalau dia tak puas hati.. =P

Apa2 pun,dalam hidup ni,jangan terlalu banyak sangat complain..tu tak kena,ni tak kena..Belajar untuk menyayangi apa saja yang kita ada.. =) *bersyukur*


14 comments:

Aini Azman said...

btol,.jgn bnyk komplain kan,.syukur atas kurniaan tuhan =)

NOOR FATIN said...

manusia skrg ni mmg susah nak bersyukur. kalau bleh nak lebih2 lagi. sdgkan kat luar sana, ramai yg byk kekurangan dari yg kita ada. bersyukur lah dgn apa yg Allah bagi..

nice post mimie. akak dah tukar url blog tau!

http://anakmama89.blogspot.com/

:)

mimie perla ~ said...

btol2..besyuko jela..deret nak komplen je..huhu..

mimie perla ~ said...

btol akak..setuju sgt2..tp biasa la..manusia kan? kita susah nak hargai bnda yg ada dpn mata kita.. =)

neway,thanxx akak.. =P waaa..da tukar url?? oke2..jap2..mimi g nyibok jap kt sna..huhu..

Fisha Adura said...

fisha pon minat neelofa. haha. jom terjah blog fisha jom

mimie perla ~ said...

eh,mimie tak minat neelofa la..dia yg minat mimie..haha.. =P orait dear..

Si BuDaK KaChAk said...

jgn kate pompuan...laki sendri pun tak suka dibanding...

dlu slalu gk kne camtu dgn ex...but now boleh menarik nafas lega sbb single is beter...

=)

kiki said...

izara aisyah lg comelll hehe

mimie perla ~ said...

haha..ksimpulannya..couple is trouble..single is simple..am i rite? =P

mimie perla ~ said...

haha..ni mesti sbb awak tepengaruh ngan citer vanila coklat tuh..konpom pnya..tp,pepun..amer kte pnye..heee.. =P

✿ CIK N ✿ said...

singgah dan follow cini.. :)

mimie perla ~ said...

thanxx dear.. =D

aisyah humaira' said...

anda ditag !
http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/02/contest-blog-gorgeous-by-raraa.html

zOeY zAu YaH said...

btl.terasa sgt2 bila org compare kita kan.

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥