Saturday, 4 February 2012

dulu cekgu, sekarang ustazah.. =P

(^_^)


Assalamualaikum and hi guys..
It has been a week since my last post..Generally speaking, I only blog when something interesting is going down or I have had something come up that it may help others to know about. There have actually been a few cases of that in the last bit, but I just haven’t had the time to sit down and write something.. **busy la sangat kononnya..huhu..
 
As some of you might know, I’ve been working part-time as cikgu kafa..nak cakap,ustazah, rasa macam tak layak je,so terpaksa la guna "cikgu".. =) yela,aku kan tengah tunggu result stpm,cuti lama kot.Takkan nak duduk relax, makan tido, makan tido je kat rumah..err..takmau la..nanti,badan yang dah sedia kembang ni pun, bertambah2 kembang..TAK MAU2..!! huhu..


Tempat kerja aku ni jauh gak la dari rumah..So,pengetua sekolah ni ( Kak Ina ) offer aku stay je dengan dia dan sorang lagi ustazah ( Kak Ila) kat rumah yang diowang buat sebagai sekolah tu..So,untuk memudahkan lagi kerja aku,aku pun terima je..ala,bukannya macam asrama sekolah  pun..takdenye ada barangan larangan semua..bawak jela apa yang aku rasa nak bawak.. =D


So,bermula la tugas aku sebagai ustazah..Ustazah mimi..style la...haha.. =P hurm,aku still jadi diri aku sendiri even dengan budak2 tu..walaupun diorang panggil aku ustazah,tapi aku lebih layan diorang macam sorang kakak layan adek2 dia..budak2 yang belajar kat sini start dari umur  4 tahun sampai la 12 tahun..Diorang akan datang awal pagi, belajar mengaji , fardu ain, makan, mandi, siap2 nak pi sekolah kebangsaan semua kat sini..Ibarat macam rumah kedua la..Petang2 nanti baru la parents masing2 akan dating ambek..

okey..disebabkan aku agak letih malam ni nak bebel panjang2, better korang semua tengok jela antara gambar2 budak2 ni yek.. (^_~)


- budak2  tadika -


susah btul nak amek gmbr dak sorang ni.. pemalu yang amat..huhu..




dan kebanyakan budak2 kat sini ada abang or kakak diorang sekali..Yela,in case adek diorang menangis ke,merajuk ke, senang sikit nak mintak tolong pujuk.. =P

 - Echa dan nana -




- Rania dan Danish -




- Qilah dan Syafi -



pasangan paling cumel.. =D
- Qistina dan Danial -




Pakistan maRi.. (^^,)
- Farouqi dan Shahmeen -






- Aqeel dan Mia Batrisya - =)

budak palingggg banyak cakap..sampai letih aku.. (T_T)
takpa Affan,besar nanti, boleh la buat blog bila Affan bebel plak..huuu..



Kecik2 dah pandai beradek2 angkat..untong la.. =P




- Aleya Qistina -



student paling muda..4 tahun.. (^^,)


Fokus2..



- Aliff  -



budak2 ni memang fanatik betul dengan Angry Bird tuh..



dapat benda yang boleh dibaca, terus diam..senang cket nak handle.. =P

Get ready nak gi sekolah kebangsaan pulak..



Aku palinggg suka gmbr ni.. (^_^)

.. C E R I A ..  =D



So,ni antara gambar2 yang sempat aku upload untuk entry kali ni.. Banyak lagi sebenarnya, tpai nanti2 la ek.. Apa2 pun,doakan aku kuat dan dapat bertahan kat sini.. =)

Ingat, antara profesion yang mulia di sisi Allah dan juga masyarakat ialah guru.  Kerana guru mewarisi tugas para nabi dan rasul untuk mendidik masyarakat.  Guru mengajar masyarakat menjadi pandai dan berilmu, disamping itu mendidik anak-anak didik menjadi insan yang baik dan mampu berjasa kepada keluarga dan masyarakatnya...



11 comments:

Kalamhati said...

comel2 semuanya..=)

btw..salam ziarah..=)

mimie perla ~ said...

thanxx dear.. (^_^)

nur said...

comel la.. :)

Nana said...

waa bestnye...teringin nak jadi cikgu laa,suka layan budak2..

fizi said...

moga2 krjaya skrg.. jdi pmgkin cita2 anda kelak.. :)jd cikgu gk tw nNti.. hehehehe

mimie perla ~ said...

secumel cekgunya,x? huhu.. =P

mimie perla ~ said...

best sgt2..lagi2 kalau budak2 ni sporting,lagiiii best.. =D neway,jum apply kat tmpat keja mimi nih..bley kita layan budak2 nih sama2..haha..

mimie perla ~ said...

insyaAllah..doa2 kan la ek.. =)

^_^ Zaza Nur Iman said...

cute2 budak tu..zaza pun pernah jadi cikgu taska.. :)

mimie perla ~ said...

agak la..cute kot..(^_^)eh..penah jd cegu taska? ok la tuh..t,bley mimi mintak tips2 nak handle budak2...huu

miss inna said...

okeylah tu..at least hujung bulan nnt dah dpt gaji..klo tinggal kat rumah jer, sure super duper boring...

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥