Thursday, 11 September 2014

Review Chriszen Moist Cake yang ohsem.

Assalamualaikum

Dalam handbeg aku memang ada banyak giler barang. Sampai sakit-sakit bahu iolls tahu. Orang perempuan biasalah, segala tok nenek nak dibawaknya. Let say hang mintak bedak kat aku. Soalan yang aku akan ajukan seterusnya adalah..Nak compact powder ka bedak botol? Nak yang siap ada foundation sekali ka yang biasa ja? Tu belum mintak tissue, lipstick, losyen lagi tu. Semua ada baq ang,sampaikan orang2 yang kenal aku,memang tau aku ni koperasi. Macam mana boleh tak berat beg?

Lepas tu phone pon aku pegi campak sekali dalam beg. Aku pakai 2 phone,so bila salah satu bunyi, terkial kial le mencari handphone. Daripada awal handphone tu menjerit-jerit sampai le habis ringtone, tak dapat angkat. Sebab apa? Sebab tak jumpa cari phone 
dalam beg yang dipenuhi dengan harta karun. I iz sad. :(
So,untuk menyelesaikan masalah yang berat ini, aku telah buat keputusan yang besaq dalam hidup aku. *ayat haruslah over.mihmih* Fyi guys,aku dah tak pakai dah foundation lain,pastu tak pasal nak pakai bedak pulak kan. Tak nyempat lah. Time cuti sem boleh la buang masa macam tu. huhu.

Sekarang ni, Iolls pakai Chriszen Moist Cake je. Tak perlu dah nak berbedak semua sebab pakai chriszen moist cake ni pun dah tutop semua benda yg hampa nak tutop. Kenapa perlu nak tebal2 kan? Kamon. 



Masa mula2 nak guna apa2 produk sekalipun,kosmetik mahupun skincare product, research merupakan antara elemen yang sangat penting ye adek2. Jangan main tempek ja semua benda kat muka,kelak diri sendiri yang merana. Wuuu.

Sebab apa kakmimie cakap Chriszen moist cake ni best?? Sebab,fungsinya yang pelbagai,so takdak lah rugi kan kalau beli pun. Takpayah dah nak beli concealer,bedak2 sume. Tak perlu ye.


Chriszen Moist Cake ni :

-mengandungi L-Glutathione yang berfungsi mencerahkan kulit.
-mengandungi Collagen yang berfungsi untuk membantu pudarkan jerawat atau jeragat.
-mengandungi Pelindung UV yang berfungsi melindungi kulit daripada UVA dan UVB.
-mengandungi Pelembap yang berfungsi melembapkan kulit wajah.
-membantu menyembunyikan lubang atau parut jerawat muka.
-mengurangkan keminyakan muka.
-mengandungi NBR sponge yang paling popular di Korea, fleksibel dan lembut, senang dipakai di muka.

Chriszen Moist Cake 2 in 1 Foundation ada 3 jenis. 
No. 1 Merah Jambu Cerah
No. 2 Merah Jambu
No. 3 Kuning Langsat



Apa color sesuai I pakai?

kulit cerah, pakai no.1
kulit sederhana, pakai no.2
kulit gelap/kuning langsat, pakai no.3


Lupa pulak nak cakap. Bila korang beli Chriszen Moist Cake ni,korang akan dapat free Ampoule. Tak pernah dengaq lettew kan kan? =P Worry no more girlfriends. Meh nak terangkan.


Chriszen Ampoule ni boleh digunakan untuk mencerahkan kulit wajah, melembapkan kulit wajah, melicinkan kulit wajah dan boleh tahankan "make up" sepanjang hari. So,tak perlulah risau "make up" korang cepat hilang. :p

Cara-cara penggunaan Chriszen Ampoule :

 1. Dua titik ampoule untuk seluruh muka, pat pat pat muka supaya Chriszen Ampoule diserapkan ke dalam muka korang.
2. Tunggu sebentar (1 minit), korang akan dapat rasa bahawa ampoule sudah diserapkan ke dalam muka.
 3. Muka korang sudah jadi lembap+cerah kan,so korang dah boleh pakai "make up" atau "skin care" seperti biasa. :)

Haaaa,aku dah boleh jadi jurucakap produk dah lepas ni. Haha. So,macam biasalah,bila diri sendiri dah guna n puas hati,rasa bahagia ini perlu dikongsi dengan kaum kerabat yang lain. Hampa jangan nak melawa sorang2 pulak ek. So,apa lagi,macam biasalah. Mak,kak ngah n syeyuu ni pun bersemangat kot nak guna,konon2 boleh setanding Neelofa la lepas ni. Kahkah

Percubaan pertama,kitorang pakai mende ni masa gi meronda kat Penang Street Art. Over sekali bukan? Tapi serius,tempat tu memang cantik. Tapi,dari satu mural nak ke mural yang lain,boleh tahan jauh jugak la. But don't worry,boleh sewa basikal or moto. =)


Ni lah Syeyuu . Nama nak glemer saja. -_-'
Aizat. 


Bakal pengantin yang bahagia dapat berChriszen di tengah panas. haha

Best tau pakai chriszen ni,rasa ringan je. Pastu baru la boleh feeling2 pari2 gitu hikhik
Mak pun berchriszen. Mampu??

Perangai bertukar menjadi mengada pula setelah memakai chriszen moist cake ini. Mungkin juga kesan sampingan? hikhik. Anyway,korang jangan la expect bila pakai ni muka korang TAKKAN berminyak langsung. Tipu la. Lagi2 yang jenis oily face tu. Memang akan berminyak jugak bila dah masuk waktu tengahari or petang tu *kalau pakai dari pagi la* tapi serius cakap, muka aku dah tak berminyak teruk compare kalau pakai foundation lain.

Aku buat review ni pun sebab aku tahu orang lebih prefer nak baca review dari orang yang pernah pakai compare dengan review yang rata2nya copy paste dari blog2 orang lain. Dan akhirnya,10 blog yang korang bukak pun,korang memang akan jumpa benda yang sama. kan kan? I tahu la. kihkih. 

So,kalau korang nak tanya pape pasal any product,boleh roger iolls terus ek kat page ni. 

Mimie's Business Corner -->Tekan sini

Alhamdulilah,sekarang makin bertambah produk yg Iolls jual. Terima kasih yang tak terhingga buat famili terchenta, kengkawan yang selalu support dan customer2 yang sabar menunggu iolls reply msg. *kalau ada kelas,lambat la cket* =P

Terima kasih daun keladi,nanti repeat order lagii. Erk,macam tak bape nak kena,tapi KESAH? hahaha.

Kbye.

Hanya di Penang~ =)


#PenangStreetArtBestGileeeee     #PakatMaiSini

11 comments:

Anonymous said...

good review. baru nk try bdk ni..ssh tol nk cari testimoni fresh dr ladang nih..thanks ya

mimie perla ~ said...

Sama2 awak.. =)

Anonymous said...

Kak Mimi this is Faridz your 1whp downline
Please drop your wechat Id or wechat me wechat Id:Faridz1997
I have lost your contact
I want to ask about 1whp..
Thank you:-D

mimiemayembong said...

hye faridz.. =) Maaf dek,akak dah stop buat 1whp..

latifah JB said...

hai kak, nak tanya lah bedak ni kelabu asap tak?

-anidaothman- said...

terbaikkk REVIEW..dah laa dlm dilema ni..nak beli ke x.ada yg kata criszen ni melekit lekit.. nak kena blen laa..salah blend jd hantu cina pulak hahahahahah

n3 yg sangatt bagus...tq adik comei ^___^

Anonymous said...

Tadak bhan kimia yg boleh BG kesan negatif tk pada produk ni?APA kandungan atau bhn yg ada dlm ampoule chriszen

Suriati Ahmad said...

Assalamualaikum Mimie.. kalau muka mudah berjerawat boleh ke pakai cmc ni?

Suriati Ahmad said...

Assalamualaikum Mimie.. kalau muka mudah berjerawat boleh ke pakai cmc ni?

Unknown said...

Klu kt srwak mn nk cri bdak ni..nk try

Nor Izaty said...

Saya ada jual boley whatsapp saya 019-391 0696

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥