Wednesday, 2 July 2014

Review Nour Ain Skin Care yang sangat best!

Assalamualaikum.

Kita manusia ni selalu lupa. Selalu lalai. Kena selalu diingatkan. Termasuklah aku. Ecewah, permulaan ayat saja sudah begitu serius. Ini bukan blogserius ye, ini cumalah ruangan mencurahkan isi hati. Well orang kata, menulis blog itu adalah sejenis medium untuk mengekspresi diri. Bagi aku, separuh betul-separuh salah. Bagi yang bertanya bagaimana dengan final exam baru2 ni, terima kasih sebab ambil berat pasal study aku. Sweet angat! Huhu.Alhamdulillah, setakat ini boleh lagi la cuma paper fiqh munakahat susah gila kot. Dah la dalam bahasa Arab. Kalau la paper tu dijadikan syarat untuk lulus kursus kawen.perghh,memang tak kawen aku la rasanya. -_-‘


Dari dulu lagi aku dok rancang yang aku akan update entry tentang produk2  yang aku guna dan jual. Tapi sampai lani habuk pon takdak. Memandangkan aku tengah cuti sem ni, ada baiknya share kat sini,ye dok? Bukan apa, aku selalu rasa yang aku akan ingat segala apa yang aku nak update nanti, namun indah khabar dari rupa. Apa pon tak boleh. Masa aku nak tulis entry ni pon aku dok mengagau memikirkan apa benda yang sebenarnya aku nak tulis...apa nama produk2 yang aku nak share. Ish ish.


Sebelum tu harus diingatkan ye, tujuan entry ni dibuat bukanlah untuk feeling2 retis,konon2 nak buat review produk2 yang mahal2,tak ek. TAK SAMA SEKALI. I olls bukannya neelofa mahupun emma maembong yang orang nak amek tawu tempek apa kat muka, cuci muka bape kali sehari, ubat gigi jenama apa. Well,niat aku cuma nak share pape yang aku tawu especially untuk orang2 perempuan demi kemaslahatan kita bersama. Giteww.

Start dari Kak Long sampai la Aizat, kami semua boleh dikatakan mempunyai masalah kulit muka berminyak dan berjerawat. Dah macam2 produk dah guna, tapi takda perubahan sangat pun. Jadi lagi teruk ada la. Tapi,yang paling kritikal masa sekolah menengah la. Fuhhh. Lepas satu,satu jerawat yang tumpang berteduh kat muka ni. Kalau orang selalu cakap ibarat cendawan tumbuh selepas hujan,yang ni lain. Tak payah tunggu lepas hujan pun dia tumbuh. Masa tu,rasa tak konfiden jugak la nak berhadapan dengan masyarakat. Huhu.


Omeyy ngat aihh. T_T


Aku ni nak kata rajin sangat nak jaga muka,tak la jugak. Takde pon sampai melawat ke spa untuk buat facial bagai. Cuma,seminggu sekali atau dua kali, pakai la jugak scrubs,mask semua tu. Konon-konon macam intensive treatment lah kan. Sebab sedar diri ini masih student, so kena la ukur baju kat badan sendiri. Tak payahlah dok ikot-ikot mak datins nak kerap2 pergi facial bagai. Mak datins laki they olls datuk. I olls?* krik krik~~


Shiseido Mask ~ Thanks la syeyu ye jadi model.
Sebelum ni dah macam2 produk aku try. Dari sabun Betik, Fair n Lovely, R&Z cosmetic, Fellisa Cosmetic, Bedak Rawatan Reena’s Cosmetic, Loreal Paris, Tia Amelia sampai la ke Sendayu Tinggi. Seriyes, SEMUA ni aku pernah guna.













Errr, banyak jugak rupanya. Dah macam dok main tukaq2 baju pulak. Huhu. Tapi,bukan saja2 dok tukaq2 produk ni, dah tak sesuai dengan kulit muka. So,terpaksa la. Beli mahal2 pastu bila rasa macam tak serasi dengan kulit,aku sedekahkan jela kat orang. Buang kang,lagi membazir. Kadang2 bukannya tak buat research dulu sebelum beli,tapi entahla. Tengok orang lain guna,ok ja. Mungkin kulit ni ngengade sangat kot. Beli produk murah takmau. Beli yang mahal cket pun tak jalan. Melampau nau. >_<

Namun, NOUR AIN telah mengubah segalanya. Dia telah berjaya mengembalikan semangat aku untuk meneruskan kehidupan ini. **Mood gediks**



Alhamdulilah,akhirnya baru la aku jumpa produk yang betul2 sesuai. So far guna, memang best sebab takde menggelupas2 semua, muka pun dah tak berminyak sangat compare dengan dulu. Dulu,minyak kat muka ni siap boleh goreng nugget,okay? 

Nour Ain Beauty Care adalah produk barangan kosmetik dan penjagaan kulit keluaran ELSUHAZ (M) Sdn. Bhd yang mana dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputera. Pejabat depa kat Sungai Petani ja. 
Nour Ain Beauty Care


ELSUHAZ (M) SDN BHD.(co.no. 938136-U)

No: 58,59&60 (Plot 16,17&18), Bangunan Pejabat Nour Ain,

Jalan Seri Jenaris 1,

Taman Seri Jenaris,

Tikam Batu, 08000

Sungai Petani,Kedah D.A.

 *Gigih kan aku siap bagi alamat. HAHA



Harga pun not bad, tak mahal sangat n tak murah sangat. Mampu milik la especially untuk student.






Bila aku dah rasa yakin dengan Nour Ain ni, apa lagi beriya-iya tau aku berdrama ajak kaum kerabat semua guna jugak, berhempas pulas la jugak nak yakinkan mula2 tu, nasib baik tak putus hubungan kekeluargaan.

Well,dah nama pun mimieperla, haruslaaa teror dalam pujuk memujuk ni. Akhirnya, Mak, kak Ngah, Syerah n even adik laki aku sorang tu pun guna,okayy? Ni kalau company Nour Ain ni tak pilih aku jadi duta depa pasni,memang la. -_-'

Alhamdulilah. Bila family semua dah guna, semua bagi feed back yang positif, baru aku berani jadi pengedar dan promote kat page sendiri. Yela,sebelum jual,ada eloknya kita sendiri try dulu. Baru yakin cket nak promote.










Okay, sebelum tidoq, KALAU RAJIN, aku akan tempek Tabloq kat muka. Tapi,tu kalau rajin la. Kadang2 letih sangat sampaikan tertido depan lappy,tak sedaq apa dah. Tabloq ni adik beradik bedak sejuk jugak,cumanya nama dia tu Tabloq. Dibuat dari tanah liat putih. Syok gila weyh, sejuk je bila pakai. Very soothing. Please try ok. =) Boleh dijadikan sebagai scrub jugak sebenarnya.



Okay,dah2. Kalau aku teruskan jugak,macam2 lagi aku citer. Huhu. Okay guys,maap kalau terover ke,hape ke. Sekadar berkongsi. 





Feel free to visit my fb page, Mimie's Business Corner :

Sebarang pertanyaan,consultation,urusan jual beli boleh dilakukan melalui Fb page tu ek. See ya. :)

38 comments:

MG schmidt said...

waaaa...
mkin cntik gebu kulit dia
ada irratation mse pakai nour ain ni
sbb ramai plak customer MG request suh jual ni
so..tgh buat survey ok ke tak ok
thanks review nya :)

btw, byknyeee pakai skincare :)

mimie perla ~ said...

haha..alhamdulilah,takdela smpai cantik gebu,tapi elok cket la dari dulu.. =) So far,nour ain ni mmg selalu dapat feedback yg positive..tak rugi kalau jual..harga pun okay..

*Banyak ek? biasalah,org pompuan.huhu..

Nurfatin Liyana said...

nak tanya, mcm mana tips nak pakai nour ain ni eh? sebab kulit saya jenis combination.. (oily) most of the time, kadang2 je kering.. :(

mimie perla ~ said...

Fatin liyana :

Nour Ain SET 5 IN 1

1) NOUR AIN BEAUTY CARE - BEAUTY SOAP
- Bertindak sebagai agen pembersih.
- Menjadikan kulit yang gebu dan lembut.
- Penggunaan yang berterusan akan meredakan pertumbuhan jeragat dan jerawat.
- Meresap jauh ke setiap liang roma untuk menyingkirkan kotoran yang terpendam.
- Mengawal penghasilan melamin agar kulit cerah berseri.
- Sesuai untuk lelaki dan wanita, remaja dan dewasa.

CARA PENGGUNAAN :
Pemakaian secara 2 kali sehari (pagi & malam)

2) NOUR AIN BEAUTY CARE - UV+FOUNDATION
- Diperkaya dengan ramuan semulajadi
- Gabungan rumusan pencerahan kulit serta perlindungan khusus UVA, UVB menghasilkan kulit wajah yang lembap, berseri, halus, gebu dan cerah secara semulajadi
- Bertindak sebagai agen perlindungan sinar UV dan alas bedak
-Memperbaiki struktur kulit secara mendalam
- Sesuai bagi semua jenis kulit

CARA PENGGUNAAN
Ratakan krim keseluruh wajah atau bahagian yang perlu pada siang hari (pagi & petang)

3) NOUR AIN BEAUTY CARE - NIGHT CREAM
- Ianya sangat berkesan untuk mereda, memudarkan dan menghilangkan jerawat, juga jeragat dan anti kedutan
- Menolong masalah pori terbuka, bintik hitam putih dan kulit cela
- Menyingkirkan garis halus kulit kusam dan tidak rata, tompokan gelap dan masalah kulit lain.
- Sesuai untuk lelaki dan wanita, remaja dan dewasa
- Tanpa pengelupasan untuk kulit normal

CARA PENGGUNAAN
Sapukan nipis pada wajah dan leher (malam sahaja) selepas menggunakan Nour Ain Beauty Soap

4) NOUR AIN BEAUTY CARE - FACIAL TONER
- Toner boleh membantu menghilangkan bintik hitam selain menyegarkan dan menghaluskan kuit wajah, selain dirumus untuk menutup kembali liang pori dan mendinginkan kulit wajah. - Fungsi toner adalah untuk membersihkan kulit wajah dan ianya dapat meresap jauh ke dalam epidermis kulit, menutupkan kembali pori-pori kulit dan mengembalikan kelembapan kulit wajah.

CARA PENGGUNAAN
Selepas membersih muka dengan Nour Ain Beauty Soap, semburkan toner pada keseluruhan kulit wajah dan ratakan dengan kapas muka sebelum penggunaan Night cream (malam) ataupun UV Foundation (siang)

5) NOUR AIN BEAUTY CARE - VITA – C SERUM
- Bertindak sebagai perawatan terapi pada kulit
- Mampu mengatasi masalag radangan kulit
- Menyediakan vitamin C semulajadi pada kulit yang tidak bermaya
- Kulit menjadi lebih anjal, tegang dan lembap, bebas dari garis halus dan kedutan( anti penuaan, tanpa suntikan)

CARA PENGGUNAAN
Titikkan beberapa titik pada tapak tangan, sapukan pada kulit yang bersih pada seluruh wajah dan leher. Biarkan beberapa saat hingga meresap pada seluruh kulit sepenuhnya. Boleh digunakan pada bila-bila masa sebagai perawatan vitamin pada kulit.

Gudluck dear! =)

nurjannahnordin said...

Tq ats reviewnya..tgh survey skin care.

mimie perla ~ said...

sama2 jannah.. :)

Anonymous said...

kite pon bru nk try produk nourain ni...huhui.. hrp2 ok bak ang

mimiemayembong said...

haha. InsyaAllah,besttt baq ang.. Gudluck!:)

Anonymous said...

td bru tdgar produk ni kt tv. .mcm best je. .ok x?sy ni jnis bmyak dan bjrwt. .mcm2 produk dah gna tp ttap xbkesan. .mcm ne nk bli ye?ad jual kt mane je?

mimiemayembong said...

sis,saye pun ada jual skang. Sis boleh buka link yang saye bagi ni.. :)

https://www.facebook.com/pages/Mimies-Business-Corner/1456812611211479?ref=hl

fb page : Mimie's Business Corner

Lily Hidayah said...

kalau pakai pagi n malam lepas basuh muka boleh ke?

Lily Hidayah said...

kiranya pakai 2kali sehari. huhu

Anonymous said...

Mmang best pakai Nour ain.sy dh pakai 2 bln.skrang hormon dh lain ckit sjak prgnant.ingat nak bg kat sape2 de 1 set lg blum gune.hehe...suke buat stock sbb best.sy nak let go sparuh harga.ummihumairasafiyya@gmail.com

Anonymous said...

Sis..ada phone num tak?ur email mcm x valid..

Anonymous said...

Saya dah pakai nour ain 2 bulan alhamdulillah sgt. Kulit getting better! Sgt puas hati. Sebelum ni saya pakai product yg ade mercury habis rosak muka. Beli dgn stokis atau agent dorg akan guide cara kita pakai. Ade customers yg bertahun2 dah pakai nour ain ni. So far semua puas hati

mimiemayembong said...

LILY HIDAYAH : sis,apa yg nak pakai 2 kali sehari tu ek? Tak jelas..huhu

Ainatul Masrur said...

Sisss nk cari produk noorain yg ori. Can i have yr business contact?

mimiemayembong said...

AINATUL : Dear,u can contact me through my fb page, Mimie's Business Corner.. :)

Ima said...

waaa dah berapa lama guna?? nourain terbaikk !! hehe

marina suri mohd yusof said...

Dik...day cream dgn night cream tu bila pakai, kulit rasa berminyak tak atau berpeluh?

mimiemayembong said...

IMA : saye dah pakai berbulan2 dah sis..dah nak dekat setahun..Alhamdulilah. :D

mimiemayembong said...

MARINA : Day cream waktu akak nak keluar rumah,apply nipis2 then baru pakai bedak. Tuk perlindungan dari uv. Night cream pakai nipis2 sebelum akak tido.

Mio Chan said...

Assalamualaikum. berminat dengan produk Nour Ain?? Boleh beli dengan saya dealer dari stokis sah Nour Ain hee..follow ig @nourainskincare_4all. Thanks

Azliyana Azman said...

case awak lebih kurang macam saya. tak pernah nak stick satu produk sebab tak sesuai. but seriously nour ain skin care memang berkesan :) tak tipu. kulit awak pun glowing dan cantik. saya pun dah pakai dari tahun lepas. memang superb ! puas hatilah , hehe.

suzila hatman said...

assalamualaikum...nice blog!
tumpang lalu ye..nak buat promotion sikit..jom singgah ke http://sbhshop.blogspot.com
Cik Su ada menawarkan produk Nour Ain original pada harga yang murah.
TQ

Dianne Henry said...

How can u promote yrself as a dealer at others dealer page? Hv some respect.

Dianne Henry said...

How can u promote yrself as a dealer at others dealer page? Hv some respect.

armira lee said...

Sy bru nak start pakai.. sejak sy mengikuti perkembangan kwn sy.. kulit muka dia sebelum ni kusam dn berjerawat batu.. sekarang cerah berseri jerawat pon mengecil.. muka dia cute sgt skrg.. baru je dia pakai sebulan.. sgt effective

Erica Bernadette said...

Toner ni kalo x guna kapas tp guna tgn je bole x

mimiemayembong said...

AZLIYANA : haha..normal la sis,org perempuan..suke main tukaq2 produk..hehe..Thanks dear..sis pun,konsisten ye guna nour ain. =)

mimiemayembong said...

ARMIRA LEE : Wahhh,hepi to hear that dear.Alhamdulilah. =D Konsisten guna ye sis..kalau nak mintak nasihat pape,insyaAllah boleh roger saye kat fb.

mimiemayembong said...

ERICA : boleh sis..nak spray terus kat muka pun boleh..tapi lagi jimat kalau guna kapas.. =)

armira lee said...

Fb awak ape yunk..meh add kita armiralee3@gmail.com

Aimi Nadirah said...

hai. saya xdak fb. boleh bg nombor x, nak wasap?

Anonymous said...

nak cari nourain skincare yang original dan murah?boleh visit instagram saya https://www.instagram.com/dreamabovesky/ atau whatsapp ke 01121140953

Anonymous said...

nak cari nourain skincare yang original dan murah?boleh visit instagram saya https://www.instagram.com/dreamabovesky/ atau whatsapp ke 01121140953

armira lee said...

Ain ni no sy 0193255593

jirus air said...

Thanks for review.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥