Friday, 15 February 2013

Trip Omey Angat.. =P

Assalamualaikum 

Ok. Entry kali ni berbaur keduniaan. Eh, macam semua je entry aku sebelum ni berbaur keduniaan. Heeee. Well, this entry contains a lot of pictures n it may take some time to be uploaded. =P Tapi, nak buat macam mana, a picture tells a thousand words. So instead of writing thousands of words, I can just simply upload few pictures that already worth merely millions of words. Kan?


Gambar2 kat bawah ni diambil masa aku hang out dengan kengkawan f6 aku beberapa hari yang lepas. Lama tak jumpa, semua dah matang2 dah sekarang. Errr,matang la sangatttt kannn? Huhu. So, we spent about a day strolling here and there around Penang. There were so many people on that day, sebab cuti raya Cina mungkin. So, it was quite busy and serabut.







Dah nasib badan dapat jenis kengkawan yang suka posing jugak, so bab gambar tak payah risau la kot. 1 tempat je dah beratus2 keping dah hamek. Last2 bukan penat berjalan, penat bergambar je. 






Membajet comel adalah kehebatan kami..Huuuu.. =P

Padang Kota Lama
Ok. Bila sampai bab makan, ni memang agak bengang jugak la. Mula2 ingat nak makan je dekat kedai apa ntah. Lupa pulak nama dia sebab tengah lapaqqq sangat time tu. Tapi gara2 orang yang terlalu ramai masa kami sampai, jadi kami semua tidak dipedulikan. Ermmm, baru aku tahu betapa pedih rasanya bila diri tak dilayan. Akhirnya,kami semua tak jadi makan dekat situ dan masing2 keluar dengan muka yang sangat sadis. 

Tapi,padan muka! Gambar kedai tu aku tak hamek pun walaupun decorations kedai boleh tahan cantik dan makanan pun macam best. Itulah padahnya mempermainkan perasaan orang lapaq yang baru balik dari Bukit Bendera. Huhu.

Tapi, serius cakap. Dari dulu sampai sekarang, kalau dengan kengkawan aku, memang aku selalu kena buli. Deret nama aku je naik. (T_T)

# Sapa kat sini bersiap paling lama?
MIMIE !

# Sapa kat sini tak reti masak?
MIMIE!

# Sapa kat sini yang kuat makan?
MIMIE!

# Sapa antara kita semua yang akan kawen dulu?
MIMIEEEEEEE !!!

Aaarghhhhhh… Kenapa perlu mimie?? Apa dosa saya terhadap kalian?


Ye, memang aku dilahirkan dengan muka yang amat innocent, sampai ada orang kata muka aku ni macam muka manusia yang selalu ditindas. Tak sudah dengan itu, diorang siap bahan aku lagi kata aku ada muka yang kesian. Bila tengok muka aku je, rasa macam nak sedekah je sebab kesian sangat (-_-)

Fine people fine ! No wonderla masa sekolah dulu, bila bukak gerai je,mesti aku kena jadi cashier. Nanti,bila orang tengok muka aku, terus rasa kesian, pastu konpom mai beli punya kat gerai tu. Hahaha. =P

Tapi, tak kesah la camne sekalipun. Yang pasti, aku bersyukur diberi peluang untuk kenal mereka semua. Kadang-kadang, ALLAH hadirkan insan2 yang BAIK di sekeliling kita mungkin kerana mereka wasilah buat diri kita untuk terus tetap dalam kebaikan.. Ada satu hadis riwayat al-Hakim yang berbunyi begini :
  
' Sebaik-baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang TERBAIK terhadap temannya '


So, terima kasih kawan. Hampa semua memang BEST! (^_^) Love u to the top la bebeh. Huhu.

4 comments:

Anonymous said...

woaaa,,mimie da pndai guna "aku" laa,,wkakaka :P


mimie perla ~ said...

Hahaha..mimie guna aku dalam blog je.. =P

Aqilah 기기 said...

ehemmm, lawaaaa handbag & bajuuu hehehe

mimie perla ~ said...

Aqilah : opps..kantoi suda..haha..Awak,diam2 arr..maluu la kite..hahaha.. =P

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥