Saturday, 14 July 2012

FORM 6 : NO REGRET !

Assalamualaikum

Selalunya dua minggu sekali baru aku sempat nak update, tapi kali ni terlebih rajin pulak. Yela, tengah hepiiiiiiiiiiii la weyh. Glerrr takda mood..huhu..



Alhamdulilah. Keputusan upu dah keluar dan syukur sangat bila finally dapat jugak aku bidang yang macam aku idam2 kan sangat tuh. Syariah dan Undang-undang. =) 

Kalau orang tanya aku, menyesal tak masuk form 6 ? Well, aku tak perlu kan even seminit pun nak pikir jawapan bagi soalan macam tu sebab aku betul2 enjoy sepanjang aku jadi SIXTH FORMER dulu. Form 6 is the one and a half year I enjoy the MOST in my high-school life ! (^_^)



Ok2. Terus terang cakap la kan. Aku sendiri  pun tak pernah terpikir nak masuk form 6 lepas SPM dulu tu. Aku ulang ek, TAK PERNAH langsung, ok? Memang takda langsung la dalam list sebab aku dah malas nak pakai uniform sekolah la. Dari darjah 1 sampai Tingkatan 5 kot. Errr. Bosan2.. =P  Well..tu la yang buat aku betul2 takmau masuk f6 plus orang memang selalu pandang rendah kat budak2 f6 ni. kan kan? Elehhh..ngaku jela.. * tapi, dulu aku pun sama sebenarnya…* hehe..

 Tapi tu dulu la. Bila aku sendiri masuk f6. Haaa, hamek kau! Baru aku taw langit tinggi ke rendah. SUSAH kot  (-_-) Pengajian Am tu aku tak paham apa. Usuluddin, Syariah tu tak payah cakap la. Bahasa Arab pulak, susahnya sampai rasa nak terlompat keluaq otak ni. Erm, aku bukan nak merungut ke apa ke, but I just want to share with you guys. Well I chose to be in this field, so yeah I just got to move with the flow and beat it! Not a problem. 





Tapi,nasib aku baik sebab dapat kawan-kawan kelas yang putus fius jugak macam aku. So, memang ohsem gila la. Study sama2, kena marah sama2, share makanan sama2, fail sama2.. ngeee..


Ah. Pedulikan camera. Fokus study! =P


Study group

Bajet suwit abes lettew share2 air bagai

Berebut makcik2 kat luar sana tu nak buat menantu ~

Waaa..buku sentiasa di tangan..TEBAEKKK! =D

Kalau nak ikutkan, sampai raya tahun depan pun tak habis kalau nak suruh aku upload semua gambar kat sini. *ayat OVER nampak? Suka hati la. Blog sapa?  =P Tapi, tak kesah la berapa banyak sekalipun gambar yang aku upload sebab yang penting aku nak bagitau yang hidup sebagai budak Form 6 sangat ohsem, tawu? (^_~)

Ok. Aku memang selalu kena buli..pffft.. -_-
Pemuda harapan bangsa. Yela kot.. =P 
Hari untuk feeling2 macam ahli parlimen jap

Muka eksaited walopun masing2 dah serabai.. =D
Nisah..Zoa..Mimie..Wanie..Alya..


Bila Girl Generation bergabung.. (^^,)

Pina, sumpah ayu.. haha..

Double A.. Alya + Atin

Oppss..Sori Affa..tercandid plak..hehe.. =P
wif adek2 lower 6
Bajet style lettew.. ^^
Yeah. Mereka sentiasa hepi . 
Nak inteprem sangat? Ok2..Bagi pi la..ngeee.. =P
Hepi Bufday , Cikgu Asmah ! =D
Sanah Helwah, cikgu Fauziah !
Adakah orang korea memang pose mcm tu Iqmal ??
They are my besties! :)
Pantai Chenang , Langkawi
Style ? Err, besa je..haha..
Ok. Aku lupa nama tempat nih..  -_- *ketuk2 dahi *
My friends may not be the hottest or the most popular but they are TRUE FRIENDS and thats all that matters.
(^__^)


And time flies. I had a lot of fun in form 6 and being the eldest in school . Dan alhamdulilah sekarang semua dah ada haluan masing2. Indonesia, UMK, USM, UKM, UUM, UnisZa, UITM dan aku sorang je yang akan terkapai2 kat USIM tu nanti. huhu.. InsyaAllah, lepas ni, ada yang bakal jadi Ustaz, ustazah, pakar warisan, manager agensi pelancongan dan perkhidmatan pelanggan, businessman, pakar muamalat , manager kerja2 sosial, ahli farmasi dan lawyer InsyaAllah..


So guys, all the best and thanks for all the special memories. Takkan lupa sampai mati ! =D




dan khas buat adek manes kat bawah ni , I'm gonna miss you for sure! 


HANISAH RAHIMI


Reti ke tak belakang kira. Style itu penting. HAHA

Thanks Allah for blessing me with a friend dat is juzt SIMPLY AMAZING !


5 comments:

Anonymous said...

emmm best sngat.. sedih,eppy,marah deh,nyesal,bangga, alhamdulillah, rezeki dr allah. ptunjuk in mencari jln bahagiaNYA

cik atie said...

tahniah!!.. yup, xpenah menyesal masuk form 6 dulu, then masuk U n know dah keje pon.. :)

moga lebih berjaya di lapanga yang baru.. amin...

HanaNabihah said...

huhu. teringat pulak member2 sekolah time form 6. Alhamdulillah. berkat ke form 6, doa mak ayah, cikgu2 & kwn2 kini Hana d U. thn akhir dah pun & form 6 ni byk tinggalkan kenangan =')

mimie perla ~ said...

cik atie : btol2..xpenah menyesal pon,besyukur lagi ada la.. =)pepun,doakan mimie ek..

HaNa : waahhh..alhamdulilah..xsia2 usaha masa kat form6 dulu kan? =D pepun,moga terus berjaya ek..dunia akhirat..insyaAllah..

Nurlyla said...

wah, tahniah.. so, kite ni sebaya lah.. balaj baik2 tau.. salam ramadhan..

 
Designed by ♥ www.myravea.com ♥